Skip to main content.
04.11.15 15:46 Вік: 8 yrs
Категорія: Doepke, Новини

Результати тестування пристроїв деференційного захисту під час семінару

Семінар Doepke, 28.10.15, Київ

На фото - генерування пульсуючого струму витоку типу А

Результати тестування пристроїв диференційного захисту під час семінару "Теорія та практика диференційного захисту з урахуванням чинної нормативної бази на основі обладнання Doepke":

Тестували: Doepke, Hager, ABB, Schneider, Moeller, Е-next, ИЕК, Chint.

Legrand - не змогли протестувати, був принесений пристрій номіналом 300 мА, наше обладнання генерує струми витоку тільки до 100 мА, так що, не змогли.

Результати тестування:

  • Schneider дифавтомат 30 мА, тип АС - спрацював на струми витоку типів АС та А з уставкою близько 27 мА
  • Schneider ПЗВ 30 мА, тип АС - спрацював на струми витоку типів АС та А.
  • Hager тип А – спрацював наструми витоку типу АС та А з уставкою 24-25 мА
  • Hager тип АС – спрацював на струми витоку типів АС та А з уставкою під 30 мА
  • ABB HF АС – спрацював на струм витоку типу АС, з уставкою під 28 мА
  • Doepke тестували тільки ПЗВ типу А – результат прогнозуємий :), раніше тестували тип АС, так само як і Schneider та Hager – спрацьовує на струми АС та А.
  • ИЕК дифавтомат, заявлений тип А, спрацював (не з першого разу) тільки як тип АС з уставкою 27-28 мА
  • E-Next тип АС. Не з першого та не з другого разу, спрацював на струм витоку типу АС із завищеною (!!!) уставкою – 32-35 мА. Серце, у деяких випадках, може зупинитися.
  • Chint, тип АС – зірка цього тестування. Не спрацював. Взагалі ніяк. Такими зірками раніше у нас побували: у Івано-Франківську – пристрій із назвою «Elektro» (червоними літерами), у Запоріжжі – дифавтомат ИЕК типу А.

Витяги з норм, використання та встановлення пристроїв захисного відключення (ПЗВ)>>

П.С.: не радимо сподіватись, що всі пристрої типу АС зазначених тут деяких виробників, працюватимуть на струми витоку типів АС та А, виробники можуть передумати, партії можуть бути різними, спрацьовування пристроїв одних і тих самих типів та номіналів, вироблених на різних заводах одного й того ж виробника, можуть відрізнятися. Краще перевіряти перед використанням, а ще краще – не ризикувати та купувати тип А: по-перше, тип АС у європейських країнах заборонений до використання і цьому є серйозні підстави, по-друге - цінуйте життя та уникайте розчарувань.