Skip to main content.
19.05.11 10:25 Вік: 13 yrs
Категорія: Doepke

ПЗВ DFS HD («heavyduty») – для особливо тяжких умов

Новинки Doepke, травень 2011 р. - пристрої захисного відімкнення (ПЗВ), що стійкі до агресивних середовищ.

Особливі умови експлуатації вимагають особливих вимикачів  

Виробники електроустановок забезпечують надійну працю обладнання навіть у несприятливих умовах, передбачаючи для цього додатковий захист, наприклад, герметичні корпуси, всередині яких підтримуються нормальні умови. 

Але спроби утворення мікроклімату мають обмежені можливості. Додатковий корпус надає гарний захист від механічних впливів, від пилу, але не від агресивних газів, які, поєднуючись з атмосферною вологістю, викликають корозію металу. Адже корпус, навіть герметичний, рано чи пізно буде відкриватися, а отже – повітрообмін неминуче відбудеться. 

Підігрів корпусів зменшить утворення конденсату агресивних кислот на холодних, перш за все металевих частинах, але не виключить його повністю. А ці металеві частини відіграють важливу роль у довговічності та надійності всього пристрою. 

Будь-які спроби створити для пристроїв додатковий захист мають один загальний недолік: він встановлюється зовні, і лише пом’якшує симптоми, не усуваючи причини. Набагато перспективніше є створення самого пристрою, не чутливого до впливів оточуючого середовища. 

Надійний HD 

Для такого встановлення у агресивному середовищі, фірма Doepke розробила пристрої нового виконання – HDheavyduty»), що мають підвищений імунітет до його руйнівних впливів. Наприклад, всі металеві частини, що виконують механічні функції, виготовлені з неіржавіючої сталі. 

Прибори серії HD – це ПЗВ типу А, а також універсальні ПЗВ типу В, які знайдуть своє застосування не лише у промисловості та сільському господарстві, але і у найближчому оточенні – у басейнах, типографіях, при роботі з розчинниками (майстерні для окраски автомобілів, столярних цехів тощо). 

Для замовлення пристрою виконання HD, до артикулу підходящого за параметрами виробу необхідно додати тип HD

Наприклад, ПЗВ типу А, 2 полюси, 25 А, на струми витоку 0,03 А
- стандартне виконання - артикул 09124601
- виконання HD - артикул 09124601HD. 

Вартість виробів виконання HD буде вище прайсової вартості на суму від 7 до 17 євро у залежності від типу виробу.  

ІнформЦентр КВК-Електро