Skip to main content.
08.02.2024 02:56 Возраст: 170 days
Категория: Spelsberg

Модернізація перевіреної технології - розподільні щити серії AK фірми Spelsberg тепер із новою PE/N клемою

Модернізація PE/N клеми

Розподільний щит AK Air фірми Spelsberg відрізняється великим простором для підключення, можливістю інтеграції розеток – і тепер ще більшою зручністю використання. Це забезпечується новими клемами PE/N, якими у майбутньому оснащуватимуться щити АК 14-70. Вони гарантують безпечне та зручне підключення захисного та нейтрального провідників.

 

Завдяки новому поколінню клем, розподільний шит AK Air відповідає вимогам сучасних умов встановлення та максимальної зручності для користувача.

Складні сфери застосування щитів вимагають професійних рішень. Spelsberg застосовує їх у щитах AK з моменту їхнього виходу на ринок у 1983 році. Навіть в екстремальних умовах, наприклад, в курному промисловому середовищі, вони гарантують найвищий рівень надійності та безпеки. Корпус із міцного полікарбонату з рівнем удароміцності IK08 витримує такі впливи, як удари або вібрації та підходить для встановлення всередині та зовні приміщень.

Розпродщит AK Air, сертифікований VDE та UL-EU, захищає установки від струменів води та пилу відповідно до класу захисту IP65. Вбудований елемент вентиляції забезпечує постійну циркуляцію повітря та запобігає утворенню конденсату.

Складну електропроводку можна виконати в найкоротші терміни

DIN-рейки, які можна зняти без інструментів, полегшують монтажні роботи. Завдяки технічно оптимізованій клемі PE та абсолютно новим клемам N нове покоління клем PE/N пропонує поєднання безпеки та простоти використання, яке ніколи раніше не зустрічалося в цьому сегменті.

Завдяки поліпшеному кріпленню, що фіксується заклацанням, тримач клеми можна знімати і встановлювати надзвичайно зручно - однією рукою і без інструментів.

Так як безпека є вищим пріоритетом при використанні клеми PE, і підключені захисні провідники допустимо від'єднувати тільки за допомогою інструмента, для клем N 4мм як жорсткі, так і гнучкі провідники можна підключати і відключати без інструментів за допомогою зручного важільця.

Рішення для будь-якого застосування

Для поділу N-клеми на 4 окремих N-потенціалу служать N-перемички, які легко знімаються за допомогою викрутки навіть при під'єднаних провідниках.

Переваги AK Air серії

Клема PE/N

Нові клеми PE/N входять до комплектації щитів АК

Нове покоління клем малого розподільника AK Air забезпечує ще простіше підключення захисних і нейтральних проводів. Розроблений на основі перевірених технологій, новий термінал AK PE/N відповідає багатьом запитам клієнтів і робить роботу з невеликими щитами ще більш гнучкою.

З новою клемою PE/N малий щит AK має потрібну кількість потенціалів N, доступну для будь-якого застосування. У базовий розподільник можна встановити до чотирьох модулів N - окремо, щоб було доступно до чотирьох потенціалів, або об'єднати за допомогою перемичок.

Два додаткові модулі на ряд

Широкі конструкції корпусів усіх варіантів АК -щитів пропонують інсталятору значне збільшення простору для проводки, оскільки на ряд можна встановити 14 замість звичайних 12 модулів. Це означає, що є доступний резерв на випадок модернізації або розширенні систем.

Робота з популярними клемами три- та чотириярусними, які використовуються в промислових і комерційних установках, можлива без будь-яких обмежень завдяки збільшеному простору.

Навіть сильнострумові клеми можна розмістити на регульованих по висоті стандартних DIN-рейках що фіксуються без інструментів, щоб підключені кабелі з великим поперечним перерізом зручно розташовувались без ризику пошкодження. Це відкриває широкий спектр можливостей і забезпечує надзвичайно зручну роботу.

Два додаткових модулі означають, що, наприклад, захист від перенапруги (3-полюсний), автоматичний вимикач FS і шість автоматичних вимикачів LS можуть бути розміщені разом в ряд.

Додатковий простір виконання Plus

Варіанти AK Plus мають додатковий відсік для підключення зі стандартною рейкою 35 мм, на якій можна швидко та зручно розмістити вбудовані та модульні клемні колодки або пристрої комутації та керування.

У фінальному вигляді додатковий ряд залишається прихованим під непрозорою кришкою. З одного боку, це забезпечує охайний зовнішній вигляд, а з іншого – ускладнює доступ до компонентів для сторонніх осіб. Простір можна використовувати як над, так і під модульними пристроями та створює можливості для інтеграції та живлення вхідних і вихідних клем. Кришка щита розподільника АК повертається на 180°

Елемент вентиляції
Ефективний захист від конденсату, що не потребує обслуговування

Елемент вентиляції повітря запобігає утворенню конденсату, зберігаючи високий клас захисту IP65.

Будь-який конденсат, який утворюється в корпусах з високим ступенем захисту внаслідок зміни температури, викликаної зовнішніми впливами та втратами електроенергії від встановлених компонентів, виводиться з корпусу за дуже короткий час за допомогою повітрообміну.

Завдяки постійному і високому повітрообміну повітря всередині завжди може змішуватися з навколишнім повітрям і виводити вологу назовні.

  • Високий повітрообмін,
  • 100% вирівнювання тиску
  • 100% захист від сторонніх тіл
  • Не потребує обслуговування

Міцність

Окрім функціональності, щит АК вражає ще й довговічністю.

Навіть в екстремальних умовах, таких як запилене промислове середовище, він забезпечує найвищий рівень надійності та безпеки.

Корпус із міцного полікарбонату з рівнем ударостійкості IK08 стійкий до таких впливів, як зіткнення або ударна сила, і надійно захищений від струменів води та пилу відповідно до класу захисту IP65.

  • Можна використовувати в захищених відкритих приміщеннях від -35°C до 80°C
  • Стійкий до бензину, мінеральних олій, жирів, дизельного палива, скипидару (іноді кислот і спирту)
  • Стійкий до ультрафіолету та атмосферних впливів
  • Вогнестійкий і самозатухаючий (до 960°C відповідно до VDE 0471 / EN 60695 / UL94)
  • Стійкість до ударів і розривів
  • Не містить галогенів, важких металів, ПВХ і силікону

Сертифікати

Сертифікація VDE

Розподільники АК від Spelsberg сертифіковані відповідно до EN 60670-24.

EN 60670-24 (синхронізовано з українськими стандартами), дійсний з березня 2014 року як VDE 0606-24, визначає особливі вимоги до корпусів для розміщення захисних пристроїв і подібних енергоспоживаючих пристроїв для домогосподарств і подібних стаціонарних електричних установок.

З розподільником AK, сертифікованим VDE, ви в безпеці в установках з номінальною напругою, що не перевищує 400 В, і струмом живлення до 125 А включно.

Фокусний тест DLG

Стійкість до аміаку нового АК перевіряли в лабораторних умовах згідно зі стандартом DLG для сільськогосподарського використання у вигляді атмосферного випробування.

Лабораторне випробування Німецького сільськогосподарського товариства на стійкість до NH3 показує, що тестові зразки всіх матеріалів AK III можуть витримувати вплив стабільного повітря протягом терміну служби щонайменше 20 років

До каталогу>>