Skip to main content.
30.12.2021 08:57 Возраст: 27 days
Категория: Spelsberg

Набридли Олів'є, Шуба, бутри зі шпротами та ікрою?

Як щодо Шпинатного віночку від Spelsberg?

Набридли Олів'є, Шуба, бутри зі шпротами та ікрою? Хочеться зміни у гастрономічній атрибутиці святкування Нового року?

А чому б і ні?!! Пошукаємо щось у кулінарних книгах Spelsberg (поки їхній колектив на канікулах, ніхто не завадить нам розсекретити якісь таємниці :)

Отже....хочеться простого у приготуванні (рівень легкості - не складніщий за збирання щита AK Air) і... щоб легко засвоювалось організмами змученими святковими надлишками..., а ще - щоб ефектно виглядало на повноцінну, складну страву!

Як щодо Шпинатного віночку?

Виглядає майже як Різдвяна зірочка, має всі шанси стати окрасою столу!
Поїхали!

Отже, знадобиться:

  • листкове бездріжжове тісто (як на 6 круасанів, десь 0,5 кг, візьміть більше, хто зна, може захочеться повторити, а у магазин вибиратись буде ліньки)))
  • 1 цибулина
  • 2 ст.ложки вершкового масла
  • 450 г листя шпинату (замороженого)
  • 80 г шинки
  • 100 г сиру Гауда середньої витримки
  • 150 г помідорів черрі (коктейльні теж згодяться)
  • 125 г вершків (за рецептом - свіжих... але де ж ви їх знайдете за дві години до півночі? Із супермаркету теж згодяться, беріть жирні)
  • кедрові горішки (ціна кусюча, можна замінити на лущене сонячникове насіння наприклад... або щось інше)
  • мускатний горіх (за рецептом - свіжо натертий, але припускаємо, що і готова спеція згодиться)
  • Сіль + перець

Приготування:

Кедрові горішки (або що ви там маєте під рукою? ми пробували волоський горіх з додаванням лляного насіння - було смачно)) обсмажити на сковороді без масла. Потім на сковороду покладіть вершкове масло і обсмажте на ньому дрібно нарізану цибулю. Додайте шпинат (заморожений) і 5 столових ложок води, накрийте кришкою і розморозьте на середньому вогні, потім процідіть через сито і добре відіжміть.

Дрібно наріжте шинку, натріть сир на великій тертушці і поріжте четвертинками ваші томати.

Змішайте в мисці шпинатну суміш, шинку, сир і вершки і добре приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом. Розігрійте духовку з деком на нижній планці до 220 градусів (верхній і нижній нагрів).

Вийміть листкове тісто з пакетів і наріжте окремі трикутники. Викладіть трикутники на шмат пергаменту так, щоб вони злегка перекривалися кутиками по ширині. Викладіть велике коло як на картинці.

Розкладіть шпинатну суміш по колу на з’єднаній частині тіста. До середини кола залиште вільною облямівку шириною 1 см. Посипте помідорами черрі та кедровими горішками. Довгі кути трикутників покладіть на начинку до середини кола з тіста і з'єднайте по облямівці. Має стати схожим на гарненький віночок.

Використовуючи пергамент, перетягніть ваш віночок на гаряче деко. Випікайте в розігрітій духовці на найнижчій решітці 25 хвилин.

Ваш віночок готовий!!!

ой, ні! то вже буде інший рецепт)))

Ось так має виглядати родзинка вашого столу:

Порада: це також смачно і для вегетаріанців! Просто приберіть шинку!

Насправдіж - начинок може бути стільки, на скільки вистачить вашої уяви і що буде під рукою у холодильнику!

Смачного та веселих свят!!

Будьте здорові та до зустрічі у Новому році!!!