Skip to main content.

Статті

08.02.21

Контролюємо якість повітря правильно

Вплив СО2 на людину, граничні значення та норми, керування якості повітря датчиками СО2 та інше

Категорія: Theben, Theben
29.01.21

Пристрої захисту - специфічні виконання

Опис ч.2 - спеціальні виконання пристроїв захисту

Категорія: Doepke, Doepke
29.01.21

Типи пристроїв захисту - опис, посилання на каталоги

Опис ч.1 - Опис базових типів пристроїв захисту, їхні відмінності, деякі специфічні виконання

Категорія: Doepke, Doepke, Новини
18.01.21

Вибір типу ПЗВ згідно DIN VDE 0100-530

Основні схеми електронного обладнання, потенційні результуючі залишкові струми та типи ПЗВ

Категорія: Doepke, Doepke, Статті
18.01.21

Вибір типу ПЗВ від Doepke

Вибір типу ПЗВ у відповідності до типу та характеристик обладнання що планується підключати

Категорія: Doepke, Статті, Doepke
04.11.20

Технічна інформація та огляд електротехнічних шаф ELSTA

Технічна інформація, особливості монтажу, огляд типорозмірів та моделей - лише найважливіше)). IK10, IP44/54, 20+років життя та інші особливості

Категорія: ELSTA, Статті
10.05.19

Конденсат: рівень IP не рятує від конденсату!!!

ТехІнфо від КВК-Електро[далі]

Категорія: Spelsberg, Статті
14.05.18

GEOS - нова система корпусів - універсального застосування

Корпуси системи GEOS мають рівень ударостійкості IK 09, захисту - IP 66/67, виготовлені з високоякісного полікарбонату та можуть бути встановлені як всередині так і зовні приміщень. Монтажна пластина кріпиться до кришки корпусу або до днища. Система вентиляції може бути вбудована на днище корпусу або у його торцеві стінки. Корпуси стійкі до будь-яких умов оточуючого середовища, УФВ та до більшості речовин. Великий вибір аксесуарів, простий...

Категорія: Spelsberg, Статті
17.11.17

Нові коробки для заливки бетоном - IBT Precon - ідеальні для збірних ЗБВ

Бетонні інсталяції для фахівців

Категорія: Spelsberg
08.09.16

Новий світлодіодний прожектор theLeda P з датчиком руху: красивіший, яскравіший, розумніший

Орієнтаційне освітлення, нічне вимкнення що самонавчається, функція сутінкового реле та інші можливості

Категорія: Theben, Новини, Статті, Theben
29.07.16

Розподільчий щит, в якому не утворюється конденсат

За майже 100% вологості повітря, чутлива електроніка, зазвичай, працює на межі. Для того, щоб навіть у таких екстремальних умовах її надійно захистити та унеможливити утворення конденсату, необхідно використовувати щити з функцією провітрювання.

Категорія: Spelsberg
27.11.15

Комутація та керування яскравістю (диммування) світлодіодів. LED-сумісні рішення Theben

В статті описані основні актуальні проблеми, що можуть виникнути при заміні звичних ламп на світлодіодні, на що необхідно звертати увагу, а також - рішення Theben для керування таким видом ламп.

Категорія: Theben, Статті
25.06.13

Пристрої контролю струму витоку DRCM/DMRCD

Новинки Doepke: контроль електроустановок номінальним струмом до 630 А[далі]

Категорія: Doepke
13.12.12

Штекерні клеми ZST з пружинним з’єднанням провідників

Новинка Conta-Clip - система штекерних з’єднань ZST для швидких та комфортних підключень або замін функціональних вузлів.

Категорія: Conta-Clip
13.08.15

Огляд затискних скоб SAB

Затискні скоби SAB – розширення ряду скобами для провідників до 32 мм[далі]

Категорія: Conta-Clip
12.05.16

Результати тестування ПЗВ на спецобладнанні

Результати тестування ПЗВ на спецобладнанні: виставка "Елком Україна 2012", 17-20.05.2012 р.

Категорія: Doepke
01.02.12

Нічне зниження яскравості натрієвих світильників

При повному або частковому вимкненні світильників уночі, з’являється вірогідність виникнення небезпечних ситуацій на неосвітлених ділянках. Щоб уникнути цього, зекономити можна не вимкненням, а зниженням потужності ламп.

Категорія: Theben
30.01.12

Датчики присутності Theben-HTS - технологія

Будь-який об’єкт, який володіє якоюсь температурою, стає джерелом електромагнітного (теплового) випромінювання, в тому числі – людське тіло. Довжина хвилі цього випромінювання залежить від температури і знаходиться в інфрачервоній частині спектра. Це випромінювання непомітне для ока і уловлюється тільки датчиками. Їх також називають PIR-датчики. PIR – це абревіатура від слів «passive infrared» або «пасивні інфрачервоні» датчики. Пасивні –...

Категорія: Theben
27.01.12

Система керування комфортом LUXOR

За допомогою системи LUXOR Ви зможете керувати освітленням, жалюзі, шторами, рольставнями та маркізами без використання дорогих шинних систем та складної електропроводки. LUXOR, мабуть, самий легкий спосіб «налаштувати» будинок у відповідності до Ваших уявлень про комфорт. LUXOR - максимум комфорту за доступною ціною. Все, що необхідно для програмування LUXOR – це звичайна викрутка, а всі з’єднання виконуються стандартним проводом на базі...

Категорія: Theben
27.01.12

Комутація в нулі синусоїди напруги

Комутація в нулі синусоїди напруги

Лампи накалювання та особливо електронні пускорегулювальні апарати, викликають значні пускові струми, які перевантажують контакти реле та призводять до передчасного виходу їх із ладу. Здавалося б – цей факт неможливо усунути, але, те що на перший погляд здається неможливим, Theben реалізує у своїй продукції зі схемою комутації у нулі синусоїди напруги.[далі]

Категорія: Theben
10.10.11

Flex Box – кабельні проходки найвищого рівня

Flex Box – кабельні проходки

Кабелі та проводи прокладаються по всій будівлі. Іноді, они повинні проходити через протипожежні стіни, які, не дивлячись на зроблений пролом, повинні зберігати свій клас вогнестійкості, перешкоджаючи проникненню вогню та диму у зону захисту. З кабельними проходками Flex Box це вдається без найменшої напруги.

Категорія: Spelsberg
08.10.11

Болтові клеми на високі струми HSKG

Новим сімейством болтових клем HSKG фірма Conta-Clip доповнює існуючу серію, запропонувавши нові можливості у розподілі енергії.

Категорія: Conta-Clip
23.11.10

Міра захисту «Автоматичне відключення живлення» (Пояснення до вимог DIN VDE 0100-410 (VDE 0100-410):2007-06)

За багатьма проханнями розміщуємо переклад пояснень стандарту DIN VDE 0100-410 (VDE 0100-410):2007-06 про використання ПЗВ у системах TT та TN. Матеріал підготовлений німецькою фірмою Doepke, переклад - головного інженера КВК-Електро - Стрельнікова А.О.

Категорія: Doepke
12.01.10

Корпуси New Elfin з алюмінію

Алюмінієві корпуси для встановлення пристроїв керування та сигналізації виробництва італійської фірми New Elfin, об’єднані у серію 040, що містить 20 типорозмірів: 14 — у модифікації М4 та 6 — у модифікації М10. Всього більше 340 варіантів виконання.

Категорія: New Elfin
15.01.10

Захист TYTANів

Здійснювати захист споживачів, установок та кабельних ліній від перенавантажень та коротких замикань можна не лише автоматичними вимикачами, але і запобіжниками.

Категорія: Doepke
02.11.09

Моніторинг струму витоку

При досягненні струмом витоку граничного значення, відбувається спрацьовування ПЗВ та практично миттєве відключення споживача від живлячої напруги. Але у деяких випадках (деревообробні станки у меблевому виробництві, типографське обладнання або установки безперервного циклу) обладнання повинне закінчити технологічну операцію. Це необхідне для того щоб несподіване відімкнення не привело до значних матеріальних втрат.

Категорія: Doepke
15.04.12

Реле тиску

Реле тиску призначені для керування одно- та трифазними двигунами насосів (DSP5, DSP12) або компресорів (DSK12).

Категорія: Doepke
24.09.09

Контактори серії HS - Doepke

Контактор — це електромагнітний комутаційний апарат. При протіканні струму керування по обмотці котушки, за рахунок магнітного при тяжіння замикаються контакти головного ланцюга, які залишатимуться у замкнутому стані до тих пір, поки протікатиме струм керування.

Категорія: Doepke
11.03.09

Поплавковий датчик рівню рідини Champ

Датчик Champ, вироблений німецькою фірмою Doepke, призначений для керування насосами наповнення або випорожнення резервуарів або сигналізації граничних рівнів рідин.

Категорія: Doepke
26.01.09

Нові вогнестійкі коробки для тунелів

Нюрнберг, ELTEC 2009 фірма Gunther Spelsberg GmbH+Co – провідний виробник у галузі електроінсталляції, представила на виставці нову коробку WKE 54 для вогнестійких кабельних ліній. Вона відрізняється особливою міцністю, високим рівнем захисту – IP 67 та призначена для встановлення у тунельних спорудах. У випадку пожежі, розподільча коробка WKE 54 буде зберігати працездатність електросистем...[далі]

Категорія: Spelsberg
04.12.08

Распределительные щиты Spelsberg – обзор продукции

В данном материале предлагаем обзор распределительных щитов Spelsberg. Фирма Spelsberg, уже более 100 лет известная своей высококачественной продукцией, является солидным и надежным производителем электромонтажных изделий.

Категорія: Spelsberg
11.11.08

Эффективная защита для людей и оборудования

В электроустановках с электронными компонентами, которые не имеют гальванической развязки с сетью, могут возникать, в случае коротких замыканий на землю, постоянные токи утечки (f=0) либо токи утечки с частотой сильно отличающейся от частоты сети. В качестве примера рассмотрим пробой изоляции промежуточного конденсатора блока питания с мостовой схемой выпрямления В6...

Категорія: Doepke
04.11.08

ТК – значит герметично

С герметичностью вернее её отсутствием, мы сталкиваемся на каждом шагу. Это и текущая струйка из кухонного крана, и, создающий дискомфорт, сквозняк из оконных щелей, и пропавшие, в результате нарушения вакуумной упаковки, продукты.

Категорія: Spelsberg
10.10.08

Защита от пожара и не только или еще раз о дифзащите

Электрический ток давно стал неотъемлемой частью цивилизованного общества. Но везде где он протекает, существует опасность. Люди погибают из-за неисправности самых привычных для нас электрических приборов: холодильников, утюгов, стиральных машин. Поэтому, для решения задач защиты жизни и здоровья людей, а также их имущества, для того, чтобы сделать опасные токоведущие части недоступными, а доступные - не опасными как в нормальных условиях, так...

Категорія: Doepke
20.09.08

Устройства защитного отключения (УЗО)

В стандарте основное правило защиты от поражения электрическим током, сформулировано следующим образом «Опасные токоведущие части не должны быть доступными, а доступные проводящие части не должны быть опасными: в нормальных условиях; при наличии неисправности»...

Категорія: Doepke
04.08.08

Защита от пожара становится эффективной

Для предотвращения возникновения пожара разработаны многочисленные и разнообразные мероприятия. Но даже они не могут полностью исключить вероятность его возникновения. И если пожар все-таки произошел, системы, отвечающие за его тушение, спасение людей и сохранение имущества должны оставаться работоспособными как можно дольше.

Категорія: Spelsberg
21.03.08

Корпуса GTi

Электротехнические распределительные устройства прошли долгий путь развития от примитивных открытых мраморных панелей, грозящих убить всякого приблизившегося, до самых продвинутых (усовершенствованных) – модульной конструкции, герметичных и непроводящих. До логической завершенности принцип модульности удалось довести в системе GTi, которая является визитной карточной западногерманской фирмы Spelsberg.

Категорія: Spelsberg
17.03.08

Распределительные щиты АКі – для тяжелых условий применения

Модульность конструкции позволяет комбинировать все типы корпусов между собой как вертикально, так и горизонтально.

Категорія: Spelsberg
10.03.08

PIR-ДАТЧИКИ – РОЗУМНЕ, КОМФОРТНЕ ТА ЕКОНОМНЕ ОСВІТЛЕННЯ

Багато державних підприємств та комерційних структур працюють на сьогоднішній день за гнучким графіком. Такий графік ставить високі вимоги до експлуатаційної надійності та гнучкості обладнання, частиною якого є електроосвітлення...

Категорія: Theben
04.03.08

Управление солнечной энергией от Spelsberg

Исследования последних лет показывают: все более возрастающее использование месторождений нефти, газа, угля приводит к их истощению и, самое главное, к изменению климата Земли, что может вызвать катастрофические последствия.

Категорія: Spelsberg
26.02.08

GTi - Конструктор для электрика

До логической завершенности принцип модульности удалось довести в системе GTi, которая является визитной карточкой немецкой фирмы Spelsberg. Spelsberg не стал для экономии времени и сил предлагать монтажный молоток больших размеров. Универсальность системы GTi позволяет отказаться от его применения.

Категорія: Spelsberg
21.10.07

AboxGT - Технология применения

В коробку из пакета аккуратно заливается смола, которая упакована в нейлоновый пакет.

Категорія: Spelsberg
15.12.05

Наружное освещение – комфорт без проблем

Современный человек, избалованный благами цивилизации в своей городской квартире или загородном доме, требует комфорта и безопасности при передвижениях к месту работы или отдыха. Поэтому сегодня речь пойдет о приборах автоматического управления наружным освещением.

Категорія: Theben
26.02.03

Система корпусов для пользователя с высокими требованиями

Корпуса различных размеров изготавливаются с намеченными входами (причем по выбору почти всегда в PG или метрических размерах) и соответствующими принадлежностями – к примеру крышки, заглушки или кабельные вводы.

Категорія: Spelsberg