Категорія: Spelsberg
Спробуємо зігрітись цієї п'ятниці ;) ?
Погода щось на вулиці геть не зимна((( мрячно, вогко і похмуро... Хочеться чогось бадьорого, яскравого і... пекучого :)) !!!
Приготуємо щось знову? Spelsberg пропонує спробувати азійську кухню і ми подумали, що трішки екзотики не завадило б у цю мокру п'ятницю))
Отже... просто і швидко як підключити вібростійкій Abox-i SL з безгвинтовими клемами :)
Страва з нового кулінарного буклету Spelsberg (доступний у особистому кабінеті на сайті Spelsberg):
АЗІЙСЬКА ЛОКШИНА З ЛИМОННОЮ ТРАВОЮ
Інгредієнти на 2 особи:
- 200 г китайської локшини
- 150 г коричневих шампіньонів
- 2 шт. солодкого перцю
- 1 велике стебло зеленої цибулі (або кілька невеликих)
- 1 стебло лимонної трави або лемонграсу (ви знаєте що це? ми не знали доки не загуглили)), виявилось ціквим елементом для підкреслення смаку страви, фахівці радять обирати тверді стебла майже білі знизу і зелені зверху)
- 1 гострий перець чилі
- 20 г імбиру
- 1 зубчик часнику
- 30 мл соєвого соусу
- 250 мл кокосового молока
- 20 мл кунжутного масла (або іншого на ваш смак)
- 10 г кунжуту
- 8 г меду
- Сіль + перець за смаком
Приготування:
Очистіть часник, наріжте дрібними кільцями зелену цибулю - окремо білу і зелену частини. Розріжте солодкий перець навпіл, видаліть серцевину і наріжте половинки соломкою. Наріжте гриби тонкими скибочками. Очистіть і натріть імбир. Гарненько почавіть задньою стороною ножа лемонграс, щоб вивільнити ефірні масла.
Наповніть велику каструлю водою, доведіть до кипіння і приправте сіллю. Вкиньте локшину і дайте постояти у воді приблизно 5 хвилин. Потім процідіть у ситі.
Обсмажте насіння кунжуту у великій сковороді приблизно 2 хвилини без олії, вийміть і відкладіть. У тій же сковороді на середньому вогні розігріваєте кунжутну олію, видавлюєте часник, додаєте білі кільця зеленої цибулі, пом'ятий лемонграс та тертий імбир і обсмажуєте. Додайте смужки паприки і скибочки грибів і смажте 3-5 хвилин. Потім додаєте соєвий соус, кокосове молоко та мед і тушкуєте.
Чилі розріжте навпіл, видаліть насіння і дрібно поріжте половинки. Приберіть з протушкованого соусу лимонну траву та викладіть макарони, все добре перемішайте і приправте сіллю і перцем. Розкладіть локшину по тарілках, посипте смаженим кунжутом, кільцями зеленої цибулі і подрібненим чилі і - насолоджуйтеся!!!
А келих рейнського Рислінгу лише додасть атмосфери тепла, затишку та чудового завершення тижня ;)
(П.С.: чілі можна не додавати :)), тоді вийде смачна непекуча страва з класним ніжним лимонним присмаком)
Смачного і гарних вихідних!
Будьте здорові!